Πρόσφατες αναρτήσεις

 • Παραδοσιακά παιχνίδια την εποχή των games
  Παραδοσιακά παιχνίδια την εποχή των games
  248 Views Liked
  Σήμερα συζητάμε με τον Θωμά Ακουαρόνε, επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτη του Εργοστασίου Παιχνιδιών Ακουαρόνε, ή Παιχνίδια ΕΠΑ, τη γνωστή σε όλους ΕΠΑ. Τον ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο του. Και εσάς, όπως πάντα, για τις κοινοποιήσεις.
  Read More
 • Τα παιχνίδια της πεντάρας
  Τα παιχνίδια της πεντάρας
  297 Views Liked
     Από τις πιο σημαντικές καινοτομίες, Novelties, των ευρωπαϊκών τσίγκινων παιχνιδιών – συρόμενων ή κουρδιστών προς το τέλος του 19ου και αρχές του 2Οού αιώνα, μπορούν να θεωρηθούν τα penny toys (παιχνίδια της πεντάρας), τα τσίγκινα συρόμενα μικροπαιχνίδια πάνω σε μια τσίγκινη βάση με ρόδες, η φθήνια των οποίων τα έκανε κοινό απόκτημα των παιδιών όλων των κοινωνικών τάξεων. Και αυτό ήταν το ζητούμενο. Το κόστος της κατασκευής ήταν μηδαμινό.
  Read More
 • Fino ή Φίνο - Χρήστος & Ευάγγελος Παπαευαγγέλου Ο.Ε.
  Fino ή Φίνο - Χρήστος & Ευάγγελος Παπαευαγγέλου Ο.Ε.
  228 Views Liked
     Ο Χρήστος Παπαευαγγέλου του Κωνσταντίνου είναι ο ιδρυτής της εταιρείας ΦΙΝΟ. Ξεκίνησε από τον Αλμυρό του Βόλου το 1949 και ήρθε στην Αθήνα για σπουδές. Αφού πήρε το πτυχίο, στην κατοχή δούλευε στη Σιβιτανίδειο Σχολή ως καθηγητής – μηχανικός. Το 1943-44 ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει δική του επιχείρηση και μαζί με τον Γιώργο Κοντόπουλο και τον Φιώργο Γρυπάρη ξεκίνησαν στην Καλλιθέα ένα εργαστήριο κατασκευής πιάτων από αλουμίνιο, τα οποία πουλούσαν στην Ομόνοια σε κάποιον Γεωργαντά που είχε...
  Read More
Showing 1 to 3 of 3 (1 Pages)